Tennis_Header.jpg
{youtube}CUvFeyGxaaU{/youtube}

TC

Nieuws

 

De grote grutto!


Beste Thillianen,
Gisteren waren we getuige van de blijde intrede van twee topsporters. Oneindig veel respect voor deze twee nationale voetbalhelden die samen 68 caps verzamelden en veel voetbalharten in vervoering brachten. Toen de veldmaarschalk van Cercle en de paarse, rechtshandige linksback hun aantreden maakten en hun tegenstanders wandelen stuurden, moest ik spontaan aan de grote grutto denken.
Ik verklaar mij nader. In mijn kindertijd, toen de dieren nog spraken, kon je op BRT één genieten van het legendarische programma ‘Halfuur Natuur’. Toenmalig presentator Chriet Titulaer (zoon van Klas) sprak ooit de legendarische woorden : “De Grote Grutto is iets groter dan zijn soortgenoot de Kleine Grutto. Je herkent hem aan de lokroep : gruttooo, gruttooo”. Verder onderzoek leerde dat moeder natuur deze vogel heel gunstig gezind was en hem voorzag van een prachtig verenkleed en dito beweeglijkheid.
Wel Thillianen, de sierlijkheid van de topsporter is in alles te vergelijken met deze vinnige vogel. Nu de eindsprint van ons dubbeltornooi is ingezet, zullen heel wat grutto’s landen op onze tennisvelden. Moeder Natuur legt werkelijk al haar kaarten op tafel. En of het nu de grote of kleine exemplaren zijn, … voor mij zijn het allemaal grutto’s.
Natuurlijk met groeten,

De captain

dumolyn   anca  groepdgb  gheysen   Artex

 

  lichtervelde    signz         sima           Logo ve tor

 

Zandstraat .:.  8810 Lichtervelde
___________________________________

info@tcthille.be

Graag een update van je favorite club? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

 


slider figure