tennis-4482997_1920.jpg
{youtube}CUvFeyGxaaU{/youtube}

TC

Nieuws

7 games scheelt het of we haalden met onze interclub ploegen 6 op 6 dit weekend !
Eerst en vooral beginnen we met een dikke proficiat te geven aan onze jongsten met hun eerste overwinning en direct een klinkende met 0-3 score en geen enkele set weg gegeven. Proficiat Marie-Julie en Jill en hopelijk zijn jullie nu vertrokken.
Zaterdagnamiddag was een nagelbijter, zowel bij beide damesploegen thuis op Thille als bij de herenploegen in TC Aquila en TC De Maene. Onze dames hadden deze week 2 sterke ploegen voor hen en hebben moeten strijden voor de 2 punten thuis te houden. In de ploeg van Tine Popelier (Dames 7 25ptn) was het vooral Nancy die een zwaar bevochten strijd heeft gevoerd maar toch in een 3de set terug met haar beste tennis de match wist te winnen (5-7, 7-5, 6-0). De vocale steun van de ploeggenoten zal er ook wel voor iets tussen gezeten hebben. Tine die haar enkel had verloren, kon aan de zijde van onze powerdame Lynn het beslissende 4 punt pakken en zo de overwinning veilig stellen en De Wilge met 4-2 terug naar Pittem sturen. De volgende ronde is nu al een feit, proficiat !
Ook de ploeg van Justine had het niet onder de markt tegen De Schakel Izegem. Sain, Evi en Katrien wonnen makkelijk hun enkel, alleen Ankie verloor waardoor er nog 1 dubbelspel moest gewonnen worden. Sain en Ankie verloren nipt in de supertiebreak, maar de dames Evi en Ingrid haalden vlot met al hun interclubervaring hun dubbelspel en het nodige 4de punt winnen. Ook zij wonnen dus met 4-2 en zijn ook al zeker van de volgende ronde, eveneens proficiat !
Onze heren ploegen moeten de rol lossen. Opnieuw waren de dubbels beslissend bij beide ploegen. De ploeg van Yves keek tegen een 3-1 achterstand aan na de enkels. Andy won als enige zijn match. In de dubbels waren Yves met Miguel en Andy met Serge oppermachtig en wonnen ze heel vlot, alleen kwamen ze 2 games tekort om de ontmoeting te winnen. Met 2 punten uit 2 duels staan ze gedeeld op de 3de plaats maar alles is nog mogelijk. 
Bij de ploeg van Dirk Popelier was het 2-2 na de enkels met overtuigende winstmatchen van Eddy en Brecht en even overtuigende verliesmatchen van Wim en Joeri. In de dubbels wonnen Dirk met Wim vlotjes en was het uitkijken naar Bart en Brecht. Na een mindere eerste set en 3-0 achterstand kwamen ze sterk terug maar moesten ze toch de duimen leggen met 7-5. Als ze die set hadden gepakt wonnen ze de ontmoeting maar nu was het voor TC De Maene met 5 games meer. Nadien was de verbroedering compleet en werden er nieuwe tennisrackets van het merk Stella getest. 
Op zondag was het een hoogdag voor Thille. De ploeg van Luca won wel heel vlot hun ontmoeting. Luca, Bertrand (weer in een 3-setter) en Laurens wonnen hun enkel, Bas was er dichtbij. In de dubbels waren Luca en Wim V. in een supertiebreak de betere van Houtland en Bertrand met Laurens hebben gestopt na opgave van de tegenstanders.
Bij de andere ploeg, die van Stijn Vandenbussche was er efkes paniek. Simon was te laat en zo moest Stijn onverwachts enkel spelen ipv dubbel. Stijn verloor, maar gelukkig wonnen Yorne, Joshua en Tom wel hun match. Simon kon zijn laattijdig zijn wegvegen door zijn dubbel met Stijn te winnen maar dat lukte net niet, maar gelukkig waren Tom en Yorne met een spannende 2-setter (6-2 en 7-6) wel op de afspraak en behaalden ze terug een overwinning. Hierdoor stijgen ze naar de 2de plaats in de rangschikking die recht geeft op een ticket naar de volgende ronde. Wel moet er volgende week nog gewonnen worden om die 2de plaats veilig te stellen.
Komende zaterdag spelen de Heren 35 4 tegen de leider De Mote Koekelare, de heren 35 6 tegn Happy Waregem. Voor beide zijn dit thuiswedstrijden. De dames 7 gaan op verplaatsing naar Isis en de dames 25 5 naar TC Yper.
In de ochtend starten onze U-13 meisjes thuis tegen Brughia. Op zondag geven de heren 5 De Witte Beer partij en spelen de heren 7 op en tegen De Koddaert.
Supporters op post !  
   

dumolyn   anca  groepdgb  gheysen   Artex

 

  lichtervelde    signz         sima           Logo ve tor

 

Zandstraat .:.  8810 Lichtervelde
___________________________________

info@tcthille.be

Graag een update van je favorite club? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

 


slider figure