tennis-4482997_1920.jpg
{youtube}CUvFeyGxaaU{/youtube}

TC

Nieuws

 

Het moet gezegd zijnde, maar onze interclub ploegen hebben onze stoutste verwachtingen overtroffen. Met 4 ploegen de eindronde spelen was buiten iedereen zijn verwachtingen. We droomden er stiekem van maar we moeten het ook nog doen hé. Eerst en vooral moeten we onze jongste meisjes proficiat wensen met hun parcours en dat voor het eerst dat ze deelnemen. Met 1 winstpartij en 2 bijna overwinningen, hebben ze toch al geproefd van de interclub en kunnen ze volgend seizoen met iets meer ervaring hopen op meer. 
De damesploeg van Justine Cool moest vol aan de bak in hun 1/4 finale tegen Oswherlu uit Oostende. Volgens El Capitan Lieven Goddyn waren de dames uitgestuurd naar Lichtervelde door de oprichters OSWald, HERman en LUc van de club maar onze dames hebben ze zonder eten en met een 5-1 aan hun broek terug naar Oostende gestuurd. In een tactische opstelling werd Valerie opgeofferd als eerste vrouw te spelen zodat Katrien, Tine en Evi konden punten binnen halen. Maar Valerie was top en haalde het nog bijna en verloor toch in 3 sets. Met een 3-1 stand haalde ze samen aan de zijde van Evi overtuigend het beslissende 4 punt binnen en de kwalificatie naar de 1/2 finale. Dat het onklopbare koppel Katrien en Tine hun dubbel verloren was echter bijzaak. Volgende week spelen ze op en tegen de Witte Beer in Brugge met de finale als inzet.
De herenploeg van coach Yves stond voor een alles of niets opdracht in en tegen Staden. Diego moest ziek afhaken waardoor de coach als laatste enkelspeler werd uitgespeeld. En dat werd een positief verhaal, want Yves heeft zijn tegenstander in droge sets door de gehaktmolen gedraaid. Eerste man Wim Gheysen had dan ook al een betere dag dan vorige week en haalde zo snel al een 2-0 voorsprong binnen. Serge beet zijn tanden stuk op de Ludwig van Staden die op de cruciale punten telkens beter was in de afwerking. Met 6-4 en 6-4 was het toch een goede wedstrijd van onze Serge die op vraag van Yves de vrijdagavond braaf was thuis gebleven. 
Het 3de punt was een nagelbijter in de match van Bram. De eerste set moest hij nog laten met 7-6 in een tiebreak, maar in de 2de en 3de set kon Bram nog zijn niveau omhoog krikken en zo de belangrijke 3-1 tussenstand optekenen. En dat met een pijnlijke schouder, zijn voet verzwikt en ook nog zijn racket tegen zijn hoogd geslagen tijdens de match. 
De dubbels waren beslissend, Yves en Serge speelden alsook interimspelers Joeri en Wim. In de eerste set bij Yves/Serge moesten ze de ganse tijd achtervolgen tot 5-4, maar met een serieuze tussenspurt haalden ze nog de set binnen met 5-7. Het vertrouwen groeide met de minuut en in de tweede set hebben ze het niet meer uit handen gegeven en konden ze met 4-6 de match en het 4 punt binnen halen. De ontmoeting hadden we al gewonnen en dat tegen onze rechtstreekse concurrent voor de tweede plaats in de poule. Joeri en Wim zetten de overwinning nog meer in de verf en wonnen ook hun wedstrijd met 6-1 en 6-3. Door het verlies van Aquila zijn we zeker tweede en zeker van de 1/4 finale. We kunnen nog eerste worden als Vichte verliest komende zaterdag, en daar hangt zelfs een rechtstreeks ticket naar de halve finale aan vast. Wordt vervolgd...
Op zondag moesten de jonge gasten van Stijn Vandenbussche al hun 1/8 finale spelen op en tegen De Wilge. Ze hebben alles gegeven en gespeeld als leeuwen maar De Wilge was toch een maatje te sterk. Met een 5-1 verlies verlaten ze de interclub maar mogen ze toch wel heel trots zijn op hun prestatie en dat voor een allereerste deelname aan de interclub. El Capitan was een aandachtige toeschouwer en zag dat de opvolging binnen TC Thille aan het komen is.
Als beloning heeft coach en mentor Yves hen een intra interclub clash beloofd tegen zijn ploeg met een verbroedering nadien in het gezelschap van bakken Piro.

Komende zaterdag 2 halve finales op het programma bij de dames en een laatste voorronde match bij de heren.
Supporters op post, C'mon Thille !   Want den Yves droomt al van de beker.

dumolyn   anca  groepdgb  gheysen   Artex

 

  lichtervelde    signz         sima           Logo ve tor

 

Zandstraat .:.  8810 Lichtervelde
___________________________________

info@tcthille.be

Graag een update van je favorite club? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

 


slider figure