Tennisballen.jpg
{youtube}CUvFeyGxaaU{/youtube}

TC

Nieuws

“It giet oan!” (Maandag 23/08/2021)


Beste Thillianen,
We schrijven en zeggen donderdagochtend 02 januari 1997 om kwart voor vijf in de morgen. Opper-ijsmeester, Henk Kroes, heeft al vier keer zijn deerne wakker gemaakt van pure ongedurigheid. Ten einde raad, na de zoveelste norse afwijzing, pakt hij zijn ijsboor en stapt het bevroren meer in Leeuwarden op. Hij boorde exact 20 centimeter diep, zag dat het goed was, riep de 22 rayonmeesters samen en sprak de legendarische woorden : “It giet oan”. Of om het in het West-Vlaams te zeggen : “t goat deure!” De (voorlopig) laatste elfstedentocht werd enkele dagen later voltrokken.
Wel Thillianen, gisteren overviel mij hetzelfde gevoel als onze Friese vriend. Misschien had mijn uitgebreide, ochtendlijke aperitiefstonde hier wel iets mee te maken. Verzonken in de zondagse namiddagroes passeerde onze feeërieke voorzitter, Ulrike, geflankeerd door de al even betoverende Ingrid. In hun kielzog gevolgd door ‘de vijf mannen die de gas doen brannen”. Ietsje minder betoverend, maar begiftigd van handigheid en goede ideeën. Het Thillebestuur glimt terecht van trots.
Geheel in analogie met de helse ijstocht in het verre Friesland, hebben wij ook 25 jaar uitgekeken naar een nieuwe editie van ons dubbeltornooi. Net als zovelen kan ik alleen maar respect opbrengen voor zoveel onbaatzuchtige inzet om dit huzarenstukje opnieuw waar te maken. Ik catalogeer de vroegere edities van het dubbeltornooi dan ook bij mijn mooiste jeugdherinneringen. Dat de tijden veranderd zijn, hoeft geen betoog. Zes verse eitjes werden vervangen door een verliezersbordje, de onophoudelijk rinkelende telefoon door een moderne app en de onvermoeibare tandem van vader en zoon Maeseele door de even onvermoeibare Gauthier, … Maar de fantastische sfeer van de hoogdagen hangt opnieuw in de lucht. Een flink leger uit de kluiten gewassen vrijwilligers staat paraat! We zijn er klaar voor!!
It giet oan!


De captain.

dumolyn   anca  groepdgb  gheysen   Artex

 

  lichtervelde    signz         sima           Logo ve tor

 

Zandstraat .:.  8810 Lichtervelde
___________________________________

info@tcthille.be

Graag een update van je favorite club? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

 


slider figure