tennis-4482997_1920.jpg
{youtube}CUvFeyGxaaU{/youtube}

TC

Nieuws

De olympische vlam (24/08/2021)


Beste Thillianen,

Gisteren schoot mijn gemoed vol bij volgend tafereel. Net voor de eerste tennisballen door de lucht zoefden, kwamen goedlachse Obelix en Idéfix in actie. Zakken houtskool en aanmaakblokjes torsten beide heerschappen richting het spiksplinternieuwe BBQ-kotje. De meest potige van de twee liet een tiental ziptjes en een halve zak briketten ontvlammen en prompt werden vijf braadworsten, drie hamburgers en vier grillworsten aangerukt. Een halfuurtje later hanteerde hij de barbecuetang als een volleerd samoerai. Aquilianen, Houtlanders en Loganezen zouden werkelijk jaloers zijn op zoveel BBQ-vernuft. Algemene consternatie volgde toen onze BBQ-master ook de eerste drie braadworsten zelf verorberde ter controle van een perfecte cuisson. Idéfix bekeek het een beetje van op een afstand en hoopte vooral dat zijn copain niet het hele kotje in de fik stak. Het verdere wedervaren van de vlezige nutriënten werd toevertrouwd aan Ronny en Koen. De worsten en hamburgers smaakten voortreffelijk. Het BBQ-kotje staat er nog.
Wel Thillianen, bij zoveel schoonheid moest ik automatisch denken aan Naomi Osaka. Toen de ravissante Japanse de olympische vlam ontstak, zat ik ook met vochtige oogjes te kijken. Net zoals in Tokio zal bij ons het vuur blijven branden. En wat Naomi betreft : voor de editie 2022 van ons dubbeltornooi stel ik met plezier mijn vijf punten ter beschikking voor een dubbel mix. De lat moet niet altijd onbereikbaar hoog liggen. Al jaren speel ik net als Naomi tennis vanuit de olympische gedachte : ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’. : Ik zit oprecht in met haar geestelijke gezondheid en wil met plezier aandringen bij goedlachse Obelix om een vegetarisch alternatief te voorzien op de BBQ. Naomi is namelijk niet zo tuk op hamburgers, braadworsten en schelletjes van één of ander gebraad.
Vanop het terras volgde ik verder nog de opstijgende rook, inhaleerde met volle teugen de geur van de barbecuekruiden en droomde even van mijn toekomstige dubbelpartner. Juju, Lady Lynn, en Catherine zorgden voor ‘a woman’s touch’. U2 vulde de ruimte met “The unforgettable fire”.

De captain

dumolyn   anca  groepdgb  gheysen   Artex

 

  lichtervelde    signz         sima           Logo ve tor

 

Zandstraat .:.  8810 Lichtervelde
___________________________________

info@tcthille.be

Graag een update van je favorite club? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

 


slider figure